Motivational Quotes 10/26/18

You ain’t a man till you make a stand. -folk

Revolutionary change comes about only from extreme pain.

You have got to commit, then you jump. –W Smith

He who is smart with the intellect alone is still half dumb; for feeling is the other half of intelligence.

Some things should be addressed, but some things aren’t worth holding on to. -Dave Meyer

How near to good is what is wild.*

Rome was not built in a day, but Rome was built every day.

Happiness must be earned.

Everyone is a genius. -David Garcia

You must get your living by loving.*

We can’t afford not to live in the present.*

 

*H D Thoreau

Advertisements

I Choose (poem)

What I have is what I want.
What I hope for I will probably get.
What I did not get I probably did not deserve.
Where I go I will like.

What I do is up to me.

I have seen the dark side of life,
And I could cry over it.
But I choose not to,
And maybe life is not so bad after all.

(written in 2013)

***

(Albanian)

Zgjedh

Ate qe kam eshte ajo qe dua.
Ate qe shpresoj ndoshta do ta kem.
Ate qe nuk pata ndoshta nuk e meritoja.
Atje ku do shkoj do ta pelqej.
Cfare do bej varet nga mua.

Kam pare anen e erret te jetes,
dhe mund te qaj mbi kete.
Por zgjedh te mos,
Ndoshta jeta nuk eshte aq e keqe —
me ne fund.

Motivational Quotes 9/7/18

Faith is for the true believer.

It’s not just who you know; It’s who knows you.*

There’s good debt and there’s bad debt; One costs your present. The other costs your future. If you must go into debt, do it to save your future.*

You have to mean it for it to work.

Never be cheap; for money is always the least expensive price for anything.

Break the rules, not the law, but the rules -Arnold Schwartzenegger

Love and support are key to recovery.

Positivity is the antidote to fear.

*popular

Thenie Motivuese 7/6/18

(English)

Gjerat duhan kohen e tyre.

Ai qe nuk shqetesohet ne se eshte me i mire se tjetri, eshte me mire se ai qe eshte me i miri nder te dy.

Pse duhet te jesh i mire? Sepse eshte ne te miren tende.

Ne fund te jetes njeriu thote: sa gabime qe kam bere … Tani e di se c’duhej te beja.

Te degjosh dike duhet te kushtosh vemendje.

Vetem kur shikojme gabimet tona te perseritura nga nje tjeter i kuptojme sic duhet ato.

Sa shpesh na merr malli per te kaluaren?! Nje dite do te na marri malli per te sotmen. Prandaj gezoje te tashmen.

Ciltersia e femijeve eshte me e cmuar se ciltersia e te rriturve.

Faleminderit Zotit per miresine e njerezve te mire.

Merzitja nuk perfshin kur merresh me pune.

 

Motivational Quotes 7/6/18

Let things take longer.

He who has no care who is better than whom, is better off than he who is the better man of the two.

Why be good? Because it leads to a good way of life.

At the end of his life, every man says: Oh, no, I’ve lived my life all wrong! Now I know how to do it right…

Listening takes concentration.

Only when we see our misbehavior reflected in another, do we see its folly.

How often do we miss the past? In some far off future you will miss this present, so enjoy it while it’s here.

The goodness of children is better than the goodness of adults.

Thank God for the kindness of strangers.

Sadness can’t catch you while you’re moving.

Motivational Quotes 5/14/18

I always knew one day I’d lead a beautiful life. But I was already living it everyday

Quiet is better than idle chatter

You are your own life’s author

Risk is your only chance at happiness

Good fences make good neighbors –Robert Frost

There are no guilty people -Tolstoy

If nothing’s going right, be a little creative

Remember those guiding words

***

                                                                                                                               (Albanian/Shqip)

E dija se nje dite, jeta do te ishte e bukur, por ne fakt ajo ishte e bukur cdo dite

Shpesh-here heshtja eshte me e mire se biseda pa vlere

Njeriu eshte autori i jetes se tij

Ne raste te vecanta, trimeria eshte i vetmi shans per te arritur lumturine

Gardhi i larte garanton komshij te mire –Robert Frost

Nuk ka njerez te denuar –Tolstoy

Neqoftese asgje nuk ecen, duhet te behesh pak krijues

Mos i harro theniet e mencura udherefyese

 

Portreti Im

(English)

 Portreti im në fotografi ,
Me ata sy që shkëlqejnë ,
Me atë fytyrë që buzëqesh ,
Me atë shpirt që ndjen!

Sa shumë shpresë . . . sa energji!
Po tani që vetëm je
Ai që fati e kish caktuar,
A e ke përmbushur vallë destininë tënde?

E si mund njeriu të përmbushë një destini të tillë!
Premtimi . . . kurdoherë më shumë se e vërteta!

Portreti im në fotografi,
Me ata sy që shkëlqejnë,
Me atë fytyrë që buzëqesh,
Me atë shpirt që ndjen!

Jeta vetë sa e mundëshme sa e kapëshme . . . !

Po tani që jam, ky që jam,
Jam bërë vallë ai që thotë portreti?
Apo dikush tjetër — nga fillimi në fund?

Sa shumë ngjarje më dhanë formë,
Tani vetëm se kujtime të jetës sime,
Më duket se kam jetuar në disa jetë,
Se kam parë era të vinë e të shkojnë.

Eshtë ky përfundimi?
Eshte ky realiteti final?
Apo ndoshta ka akoma distini,
Në jetën time, në fatin tim?

Kush e di? Tashmë 33,
Jo aq i ri. Jo aq i pandalshëm,
Por ende prapë me energji,
Të ndjek udhën e fatit tim.

Portreti im në fotografi,
Me ata sy që shkëlqejnë,
Me atë fytyrë që buzëqesh,
Me atë shpirt që ndjen!

Ky isha unë . . .
Një djalë i zakonshëm,
Nga një lagje në një qytet të zakonshëm,
Me një jetë të zakonshme.

U bëra i famshëm?
U bëra i pasur?
Apo i rëndësishëm?
Jo . . . aspak . . .

U bëra një njeri i zakonshëm,
Nga një lagje çfardo,
Në një qytet çfardo . . .
Me një jetë të zakonshme.

Të ardhmen . . . dikur mund ta shikoja . . .
Endra gjithmonë më e bukur se realiteti . . .

Moshë e rinisë – moshë e artë
Vite të stuhishme,
Idealizëm në ajrin që thithnim,
Dashuri në shpirt dhe në zemër.

Tani qielli është i hapur,
Mosha e burrërisë ka ardhur,
Mosha e arësyes,
Paqja dhe qetësia dominojnë.

Me sa duket kam arritur atje ku do t’arrija,
Kjo është jeta ime që do të ishte,
Kjo është destinia ime,
Pranoje dhe duaje . . .

(perktheu Luli Shetuni)